De Roos Schooltuin

7 Kijkje achter de schermen

Kom en ontdek de Roos Schooltuin. Tussen 11:00 en 13:00 wordt er elk half uur een kijkje achter de schermen geven. Op de 13 schooltuinen die Amsterdam rijk is volgen ieder jaar zo’n 7000 leerlingen uit groep 6/7 van het basisonderwijs van januari t/m december het schooltuinprogramma. Zo zien zij alle seizoenen voorbijkomen tijdens de lessen. Op de Roos Schooltuin moestuinieren elk jaar rond de 500 ¬†leerlingen. Wil je weten wat ze leren en beleven kom dan zeker een kijkje nemen op de schooltuin!
De tuin is omzoomd door een prachtig natuurpad dat geopend is voor publiek. Daar kun je op deze speciale Dag van het Westerpark een leuke speurtocht lopen.

De Roos Schooltuin, genoemd naar een oud-wethouder van onderwijs, is aangelegd in de Overbraker-Binnenpolder, vlakbij het cultuurpark het Westerpark.

Naast de vele jaarlijks terugkerende evenementen op het gebied van muziek, mode en tv, staat ook zeker de natuurbeleving centraal in dit gebied. Er is een prachtige kinderboerderij net om de hoek, aan de overkant ligt de Waternatuurtuin en even verderop natuurspeeltuin het Woeste Westen, de volkstuinen en Nemo.

Meer informatie: www.amsterdam.nl/onderwijs-jeugd/schooltuinen-natuureducatie/roosschooltuin/