De Groene Hemel van Nemo

8 Sprookjeswandeling door de droomtuin

Kinderen gezocht die in sprookjes geloven! Om 12:00 en 13:00 uur start een wandeling voor kinderen in kleine groepjes, met verteller en verrassingen onderweg. We gaan op zoek naar de waternimf Swawa in De Groene Hemel….

Waar:
Toegang via de Schooltuinen De Roos naast de Kinderboerderij.

De wandeling duurt een half uur, ouders blijven bij de koffie/thee tafel.

De Groene Hemel van Nemo in het Westerpark organiseert zondag 11 juni twee maal een sprookjeswandeling door de droomtuin langs de verhalenpoel. Hier heeft lang geleden het landhuis Soelen gestaan, en nog steeds doolt de eigenaar heer Beudeker hier rond. Achter zijn landgoed woonde de waternimf Swawa in een modderpoel, maar die is daar al lang niet meer gezien. Heer Beudeker blijft maar ronddolen in de hoop Swawa terug te vinden… Nemo zoekt kinderen die nog in sprookjes geloven om Swawa terug te vinden. Kunnen de kinderen Beudeker helpen?

De Groene Hemel is een natuurcentrum van Nemo tussen de Schooltuinen en tuinpark Nut en Genoegen. Daar is het buurttuinhuis met een kruidentuin en de bostuin rond de eeuwenoude veenpoel: de verhalenpoel waar sprookjes en verhalen omhoog borrelen die elders al verdwenen zijn.  

Het Amsterdamse Nemo ligt midden in het nieuwe Westerpark, op het terrein van de Schooltuinen; tussen de Kinderboerderij, de Waternatuurtuin, Volkstuinen Nut&Genoegen en Begraafplaats Barbara. Het is een prachtig gebouw met een grote bostuin. Nemo gebruikt de ruimte niet alleen als kantoor, maar ook als activiteitencentrum voor groenliefhebbers en startpunt van wandelingen. De geheimzinnige tuin met de ‘verhalenpoel’ de Braeck biedt de inspiratie van het Nemo Wandeltheater voor verhalen over Uko van Okesdorp, de watergeest Swawa, lusthof Soelen en herberg de Bretten.

Meer info over deze plek vind je op de website www.groenehemel.nl/